Borászati kezelőanyagok

14 termék
Almasavbontó - Uvaferm Alpha 2,5 gramm
-17%

Almasavbontó - Uvaferm Alpha 2,5 gramm (80091)

Vörös- és fehérborokhoz.A cukorból nem termel ecetsavat, nem bontja a citromsavat és a bor egyéb alkotóit, fokozza a borok gyümölcsösségét, teltségét, megtartja a fajtajelleget. Fenol negatív starter.

Aromafelszabadító enzim Lallzyme Beta 10 gramm/tasak
-24%

Aromafelszabadító enzim Lallzyme Beta 10 gramm/tasak (80070)

Illatos fehérborokhoz, gyümölcscefrékhez egyaránt jól használható.A cukorhoz kötött érzékszervileg inaktív, magától fel nem szabaduló aromaanyagok enzimes felszabadítását segíti elő.

Aromavédő készítmény Optimum White 30gramm/tasak
-17%

Aromavédő készítmény Optimum White 30gramm/tasak (80068)

Kissé öregedő, fáradó fehér és rozé borok, gyümölcsös vörös borok visszafiatalításához. Bekeverve néhány napon belül frissítik, újra gyümölcsössé, fajtajellegessé teszik a bort, és fokozzák annak teltség-kerekség érzetét.

Borélesztő hideg-és alkoholtűrő fajélesztő Uvaferm PM 20gramm/tasak
-21%

Borélesztő hideg-és alkoholtűrő fajélesztő Uvaferm PM 20gramm/tasak (80074)

Fajta jelleges, gyümölcsös rozék, hidegben erjedő vagy kiemelkedő alkoholtartalmű vörös borok masszív élesztője. Pezsgők erjesztéséhez is kiváló.

Borélesztő hidegtűrő Uvaferm CM 20 gramm/tasak
-24%

Borélesztő hidegtűrő Uvaferm CM 20 gramm/tasak (80071)

Hidegtűrő borélesztő 10 C-tól. Csonthéjas és bogyós gyümölcsökhöz, vörös- és fehérbor erjesztésére. Intenzív illatú, fajtajelleges, csonthéjas és bogyós gyümölcscefrék szín és tanningazdag vörösborok, fajtajelleges fehérborok erjesztésére. Jól tűri a maga

Borélesztő hidegtűrő Uvaferm Danstill A 20 gramm/tasak
-19%

Borélesztő hidegtűrő Uvaferm Danstill A 20 gramm/tasak (80066)

Hidegtűrő borélesztő 10 C-tól. Szőlő- és gyümölcs musthoz, cefréhez. Illatos, szép fehérborok, illatos, színgazdag vörösborok, intenzív gyümölcsillatú párlatokhoz.

Borélesztő hidegtűrő, aromafelszabadító Uvaferm 228 20 gramm/tasak
-24%

Borélesztő hidegtűrő, aromafelszabadító Uvaferm 228 20 gramm/tasak (80065)

Aromafelszabadító, hidegtűrő borélesztő 7C-tól.Szőlő és gyümölcs musthoz, cefréhez.

Borélesztő saccharomiches 20 gramm/tasak
-24%

Borélesztő saccharomiches 20 gramm/tasak (80067)

Borélesztő 14 C fölött. Fehér és vörösborok, gyümölcscefrék megbízható erjesztéséhez.

Borkén 10dkg
-20%

Borkén 10dkg (80075)

Borhibák megelőzésére, cefre, must és bor kénezésre vagy csírátlanításra.

Borkősav 10dkg
-24%

Borkősav 10dkg (80073)

Íz és zamat fokozó tartósítószer.Fehér színű, természetes eredetű, kristályos anyag. Vízben és borban jól oldódik.A borászatban a mustok savtartalmának kiegészítésére (pH értékének csökkentésére) használjuk

Élesztőtápanyag Uvavitál 20 gramm/tasak
-22%

Élesztőtápanyag Uvavitál 20 gramm/tasak (80050)

Borhibák elkerülésére, minőség javításához.

Kénlap tasakban 12 darab/szál
-30%

Kénlap tasakban 12 darab/szál (80072)

Fahordó kezelésére és sterilizálására használatos szer.

Pektinbontó enzim 10 gramm/tasak
-19%

Pektinbontó enzim 10 gramm/tasak (80064)

Fehér- és kékszőlők enzimes kezelésére, musttisztítására, gyümölcscefrék pektinbontására.

Szinanyag megőrző vörös borokhoz Opti-red 30 gramm/tasak
-32%

Szinanyag megőrző vörös borokhoz Opti-red 30 gramm/tasak (80069)

Élesztőből készült mannoprtein készítmény, ami segíti a színanyagok stabilizálását, bársonyosabbá, teltebbé, kerekebbé teszi a vörösbort.Élesztőből készülő teltség/kerekség (mouthfeel) fokozó, színstabilizáló tápanyag. Kékszőlő cefrékhez (és vörösborokhoz